Originally posted by skate@Dec 12 2005, 10:47 AMAbi çok pipi muhabbeti yaptık yeter. Bu arada;k = 7.kaburga kemiği uzunluğud = diz kapağı çapıpi = 3.1415926535olmak üzere;4 * pi * k³------------- = tpi * (d / 2)²t = taşak yüzey alanıbu formülden çıkıyor. Ancak iki taşak alanının toplamını elde etmek için formülü ikiyle çarpmak doğru değil. Bunun yerine sağ ve sol 7. kaburga kemiklerini ayrı ayrı ölçüp taşak yüzey alanlarını bu şekilde elde etmek gerekiyor.Bunu ilkokul hocam bana "normalde bu konuları lisede görürsünüz ancak sende büyük bir cevher görüyorum" diye anlattıydı. Lisedeki hocalarım ise çok cahildi, ben öğrettim bu formülü onlara. Hey gidi hey.[post=3467]Quoted post[/post][/b]
Originally posted by skate@Dec 12 2005, 09:47 AMAbi çok pipi muhabbeti yaptık yeter. Bu arada;k = 7.kaburga kemiği uzunluğud = diz kapağı çapıpi = 3.1415926535olmak üzere;4 * pi * k³------------- = tpi * (d / 2)²t = taşak yüzey alanıbu formülden çıkıyor. Ancak iki taşak alanının toplamını elde etmek için formülü ikiyle çarpmak doğru değil. Bunun yerine sağ ve sol 7. kaburga kemiklerini ayrı ayrı ölçüp taşak yüzey alanlarını bu şekilde elde etmek gerekiyor.Bunu ilkokul hocam bana "normalde bu konuları lisede görürsünüz ancak sende büyük bir cevher görüyorum" diye anlattıydı. Lisedeki hocalarım ise çok cahildi, ben öğrettim bu formülü onlara. Hey gidi hey.[post=3467]Quoted post[/post][/b]
Originally posted by vigo+Dec 11 2005, 09:51 PM-->QUOTE(vigo @ Dec 11 2005, 09:51 PM)QUOTE(eirik @ Dec 12 2005, 09:05 PM)\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t<' + '/div>\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t%body%<' + '/textarea>\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t\t \n\t\t\t\t\t\t\t\t\t<' + '/div>\n\t\t\t\t\t\t\t\t<' + '/div>', sTemplateSubjectEdit: '', sTemplateBodyNormal: '%body%', sTemplateSubjectNormal: '%subject%<' + '/a>', sTemplateTopSubject: 'Konu: %subject% (Okunma sayısı 8641 defa)', sErrorBorderStyle: '1px solid red' }); aJumpTo[aJumpTo.length] = new JumpTo({ sContainerId: "display_jump_to", sJumpToTemplate: "Gitmek istediğiniz yer:<" + "/label> %dropdown_list%", iCurBoardId: 13, iCurBoardChildLevel: 0, sCurBoardName: "geyik", sBoardChildLevelIndicator: "==", sBoardPrefix: "=> ", sCatSeparator: "-----------------------------", sCatPrefix: "", sGoButtonLabel: "git" }); aIconLists[aIconLists.length] = new IconList({ sBackReference: "aIconLists[" + aIconLists.length + "]", sIconIdPrefix: "msg_icon_", sScriptUrl: smf_scripturl, bShowModify: true, iBoardId: 13, iTopicId: 529, sSessionId: "17fe4e9525992ea7c7da30c1e7f6ec99", sSessionVar: "d2329148", sLabelIconList: "İleti İkonu", sBoxBackground: "transparent", sBoxBackgroundHover: "#ffffff", iBoxBorderWidthHover: 1, sBoxBorderColorHover: "#adadad" , sContainerBackground: "#ffffff", sContainerBorder: "1px solid #adadad", sItemBorder: "1px solid #ffffff", sItemBorderHover: "1px dotted gray", sItemBackground: "transparent", sItemBackgroundHover: "#e0e0f0" }); } // ]]>