Bu sorunun cevabı oldukça güç aslında. Bunlar haricinde de birçok donanımım var, bunlar kurulu ve kullandıklarım. Yine de şöyle özetleyebiliriz.
1) PC'yi zamanında 3500 TL'ye almıştım. corei7 yeni çıkmıştı o zaman. corei7 almak istesem board ve ramler de değişmek zorunda kalıyor ve 5200 TL'ye geliyordu geri kalan tüm özellikler aynı olduğu halde. ben de o kadarını lüzumsuz bularak quadcore almıştım. dediğim gibi PC herşey dahil 3500 TL. Özelliklerine
http://www.7dx-party.org/2010/tr_yarismalar.php bu linkten bakabilirsin. "PC Yarışma Bilgisayarı" benimki. 2 senelik bir bilgisayardır, henüz herhangi bir şekilde upgrade edilmedi. Yakında edilecek.
2) Commodore 128'i sevdiğim bir arkadaşımdan pazarlık etmeyerek 200 TL'ye yakın zamanda aldım. Başka birinden asla o fiyata almazdım ama cihaz 200 TL'yi hak eder.
3) Commodore 64'ün üzerindeki 1541 Ultimate II'yi 250 TL gibi bir fiyata aldım sanırım.
4) 1084S monitörden bende 3 tane vardı. Birini hediye ettim bir arkadaşa 2 tane kaldı. Bu monitörleri zamanında günümüzün 40-80 TL arasına tekabül eden fiyatlarına almıştım. Hala da bu fiyatlara bulunurlar. Monitörlerden biri bana değil eski şirketimize ait ve Endo ve Hydrogen'in de hakkı var üzerinde. şimdilik bende duruyor.
5) Commodore 64 ve drivelar o kadar eskiden alınmıştı ki artık fiyat bile biçemiyorum. Ancak Commodore 64'ü 2000 yılı öncesi bit pazarlarından 1 TL gibi fiyatlara alıyorduk (millet işi iyice ticarete dökmeden önce). Bir de Commodore 64 dedin mi bana sürekli birileri birşeyler hediye ediyor. Disk Drive, kartuş, klavye, teyp, joystick v.s. Uzun süredir para vermedim böyle şeylere arkadaşlarım sağolsun.
6) A1200 ile ilgili gerekli açıklamayı yukarıda yapmıştım zaten.
7) Masa, keson ve bürositleri de yeni aldım. 2500 TL'ye mal oldu ama çok kaliteli ofis malzemeleridir. O nedenle pahalı.
Bunların dışındaki elimdeki donanımlar da (PS3, 2 x GP2X, Atari 1040ST, Amiga 500, Amstrad CPC 464 v.b.) toplamda hatrı sayılır bir para edeceklerdir. Sadece tek birşey hatılatmak isterim. Ben bütün bu donanımları 25 sene boyunca hiçbir koleksiyoner ruh taşımadan edindim. Yani bu cihazların PS3, Amstrad CPC ve Atari 1040 ST'yi saymazsak hepsi üzerinde geliştirme yaptığım, uğraştığım cihazlardır. Hiçbir zaman "aliim de kenarda dursun" ya da "sadece oyun oynarım" diye bilgisayar aldığımı hatırlamıyorum.