Originally posted by scg@Jan 20 2006, 11:54 PM
Site güzel , organizasyon baya sağlam gözüküyo. Şimdiye kadar tr de yapılan en iyi demo party si olmaya aday gibi.
fakat:
Demo compo nun böyle harmanlanması .. hımm bilmiyorum. Organizatörler gerekçelerini yazmışlar. Ne platform ne boyut sınırlaması var. 256byte lik bir c64 introsu ile 20MB lik PC demosu aynı compoda. Huh kaç kişi kafası karışmadan / objektif oy kullanabilecek merak ediyorum.
Bir kişi aynı compoya en fazla bir ürün ile katılabilir.
Muhtemel bir senaryo :
erik/resident demo compoya bi pc 256 byte yazar. Yine aynı erik/resident 4k da yazmak istiyordur. erik/resident belki de grubun 5MB lik demosunu da yazar, belki demoya büyük kod katkılarında bulunur.
Neyse ... Party sitesi çok güzel. Organizatörleri ve emeği geçenleri kutlarım. Umarım iyi bir party olur.
[post=4600]Quoted post[/post]
[/b]
Bu konularla ilgili benzer endişeler taşıyordum ben de ve zaten bu konuları dile getirdim. Ancak bence bir de bunu denemekte fayda var. Çünkü açıkçası katılan ürün sayısı ve çeşidine göre compo metodları birbirine üstünlük sağlayabiliyor.
Bir diğer şahsi fikrim 256 bytelık c64 demosuyla 20 mblık PC demosunu aynı kategoriye sokmamak namına herkes 64KB'Lık Amiga demosu yapsın, ortada buluşalım
Şaka bir yana parti katılımcıları tarafından mixed compoda yanlış değerlendirilebileceğini düşündüğümüz ürünlerimizi, partiye kadar "partiye uydurmak" için vaktimiz var. Örnek olarak ben 256 byte, 4 kb türü şeyleri çok sevmeme rağmen hedefimi farklı seçtim bu sefer. Kaliteli efekt ya da efektlerden oluşan küçük çaplı bir demo yapmak istiyorum. Amacım bu demoyu yapmak. Yapıp, kalitesi konusunda tatmim olursam yayınlayacağım, sıkıştırabildiğim kadar da sıkıştıracağım, ancak ana hedefim düşük boyut olmayacak, çünkü bu partinin yapısına aykırı biraz. Kıssadan hisse "demoya göre parti" yerine "partiye göre demo" yapma ilkesi öne çıkıyor