Originally posted by Ragnor@Feb 3 2006, 08:17 PM
Haklısın zor demedin, benim anlatım bozukluğum. DX büyük, güçlü ve komple bir paket. Senin durumundaki biri için ise ideal.
Benim söylemek istediğim bu alternatif kütüphaneler DX gibi büyük bir yapıya sahip olmadıkları için nispeten daha kolaylar diye düşünüyorum. DX ile fazla uğraşmadım DX8.0 zamanlarında şöyle bir bakmıştım diyebilirim. O yüzden kesin bir karar olmasa da ufak yapılarından dolayı bu library'leri öğrenmek DX öğrenmekten daha kolay gibi geliyor. şimdi benden bir soru? ıki taraf ile ilgilenmiş olan biri bu tezimin doğru olup olmadığını söyleyebilir mi?
[post=5027]Quoted post[/post]
[/b]
SCG senin benden istediğin cevabın bir kısmını vermiş zaten. Ama benim ekleyebileceğim şey şudur. Bence olay "grafik librarysi" ise en kolay kullanımlı library tartışılmaz TinyPTC'dir. Ancak plot rutini bile içermez. Dolayısıyla ben hiçbir zaman "en kolay öğrenilen"i tartışmadım. şimdi DX 9.0c ile uğraşıyorum, DX 7.0'dan kalma biri olarak anam ağlıyor. Ama benim değerlendirdiğim şey OpenGL, DirectX, SDL v.s. libler karşılaştırıldığında ve projenin bir oyun gibi ses, giriş/çıkış birimleri, grafik, network v.s. herşeye ihtiyaç duyan bir proje olması halinde en homojen yapıya sahip olan library DirectX. Bir de sanırım benim şansıma benim kafa yapıma da çok uygun. Yani DirectX'i ben yazacak olsaydım (zitsen yazamam) çok benzer bir API modellerdim gibime geliyor. Bazı liblerde ise kullanırken bana ters gelen yapılar oluyor. Aslında iki yol da aynı kapıya çıkan şeylerden DirectX genellikle benim seçtiğim kapıyı kullanmış.
Bu arada hiçbir libi advanced seviyede kullanmadım. Bu yüzden tam bir review yapabilmem için birkaç ay var daha. şu aralar bir hayli yakalamaya çalışıyorum kaçırdığım dönemleri (Son 5-6 sene diye özetleyebiliriz). Birkaç ay sonra son bulgularımla kıyaslama yaparım. Ancak bir arayış içinde değilim. DirectX benim için net bir seçim.
Hemen akıllardaki soruya cevap veriim. Hayır, Bill Gates'i tanımam. Bana para da yedirmiyor.
Microsoft'a karşı alınan tavırlar başlangıçta mantıklıyken günümüzde bilir bilmez herkes Microsoft'a düşman kesildi. Sebebi olanları ayrı tutarak crack Windows kullanıp fiyatından şikayet edenleri de başka bir yere koyuyorum
Aslında bu forumdaki insanlar genellikle bilinçli bir kitle haliyle ama özellikle iş çevremde "zittiğimiz mikrozoftu" diyen ve sebebini sorduğumda "tekelcilik yapıyorlar" bile diyemeyen birçok kişi tanıdığım için buraya dip not olarak düştüm bu paragrafı. Bir de allahaşkına politikayla ilişkilendirmeyin olayları. Bıktım Coca Cola'nın gelirlerinin ısrail ordusuna akması hikayelerinden.... Yorumlar bilişim sektörüyle ilişkili olsun lütfen