Nightshift Demo Party 2006 Party Report by Endo/Glance
Cumartesi sabahı 10 gibi parti mekanına geldiğimde organizasyonun kusursuz olacağına dair içimde güçlü bir his vardı. ıçeri girdiğimde ise artık emindim
Masaların düzeni gruplar için ayrılan bölümler, dev ekran, ses düzeni, girişteki kayıt/bilgi masası ve International Karate "heykeli"
hepsi harikaydı.
Bilgisayarımı kurduğumda ise çok büyük bir problemle karşılaştım! Optik mouse'um masada hareket etmiyordu ve benim mousepad'im yoktu! Kağıt, kitap vs. gibi şeyler denedim ama işe yaramadılar, hemen organizatörlerden Nightlord'a koştum ve mousepad'iniz var mı diye sordum, 3-4 saniye yüzüme baktıktan sonra kahkahalar atarak "organizatörlük böyle birşey işte" diye mırıldandı
) Parti boyunca mouse'umu dizimin üzerinde kullandım ama başka hiçbir problemle karşılaşmadım
Öğlen ve sonrasında mekandaki katılımcı sayısı iyice arttı, Resident ekibi yine tam kadro oradaydı, Crescent'ın sağlam müzisyenleri, Raven, Bronx, Naked Hamsterz, Demodojo, Glance, Manyetiq, Ascraeus ... ve scene'e yeni ilgi duymaya başlayan ve gelecek vadeden pek çok arkadaş oradaydı.
Gün boyu güzel C64, Amiga ve PC demolarını dev ekrandan izlerken hemen herkes productlarını bitirmek için yoğun biçimde çalıştı. Güzel olan artık Türk scenerların partilerde giderek daha üretken olması ve daha da güzel olan artık parti öncesinden insanların güzel productlar hazırlamaya başlamasıydı. O yüzdendir ki sanıyorum bu parti şu ana kadar Türkiye'de yapılan partiler içinde en fazla (ve sanırım en kaliteli) productların release edildiği partiydi.
Organizatör arkadaşların iyi/koordineli çalışması ile insanların ilgisi hiç dağılmadı ve bu sayede parti dolu dolu geçti. Pek çok insan keşke 2 tam gün olsaydı yorumunu bundan dolayı yaptı sanırım
Ve yarışmalar kaliteli ürünler ile son derece güzel geçti, oylama ve sonuçların açıklanması sırası geldiğinde ürünler arasında gerçekten müthiş bir çekişme yaşandı, kaliteli 4-5 müzik arasından Hydrogen/Glance, çok güzel 3-4 demo arasından Resident grubu, ve birkaç aylık bir çalışmanın ürünü olan bir oyun ile (ismini hatırlamayadım:) ) 3 oyunun katıldığı yarışmalarda birincilikler aldılar. Bu arada MRR/Bronx nev-i şahsına münhasır tarzı ile, katılım gösterdiği wild compo'da hepimize hem bir partiye nasıl hazırlanılmalı dersi verirken hem de "dünyanın herhangi bir yerindeki herhangi bir wild compo'yu kazanabilecek" (nightlord;) ) muhteşem product'ı ile birinciliği açıkara kazandı. Sanıyorum ilerki zamanlarda wild compolarda çok daha kaliteli ürünler göreceğiz artık
Bu arada 2. ve 3.'lük alan tüm ürünlerin de çok kaliteli olmaları gerçekten sevindiriciydi. Bu artık Türk scene'inde de her platformda kaliteli ürünlerin artacağının bir göstergesidir bence.
99 ızmir Assembly Party ile başlayıp 7DX partileri ile devam eden ve Nightshift ile de çıtası iyice yükselen demo parti organizasyonlarına katılımın ve kalitenin giderek artması son derece mutluluk verici, bu tür organizasyonların devam etmesi en büyük dileğimiz.
Son olarak bu muhteşem partiyi organize eden, katılım gösteren, product release eden arkadaşlara; Bilgi Üniversitesi'ne; sponsorluk desteği veren Bimeks'e sonsuz teşekkürler.
Sırada 7D6 var, şimdiden productlarınızı hazırlamaya başlayın
Endo^Glance (06 Mart 2006 Pazartesi 01:32)