ınce detay bir party report…..
Evdeki son anlar… Saat 23:00’te buluşup trene binicez. Ama ben haylen daha bir yandan MSN den dec1pher ile fikir-kod alışverişi yapıp bir yandan WASTED’i yetiştirmekle uğraşıyorum. Guya demo öğlen bitecekti ve kamerayla şöyle rahat rahat DVD kalitesinde bir video çekecektim. Ehah
her zamanki gibi hesaplar tutmadı. Kızılay dolmuşuna öyle bir bindim ki, yol boyu acaba şunu aldım mı bunu aldım mı diye düşünmekle geçti….
Trene biniyoruz… Scg, Anesthetic ve Flexi garda kadroyu tamamladık. Tren e bindik. Flexi’nin menü canavarı fotoğraf makinesi sorunları, Anesthetic’in trende kola koyma çabası, Scg’nin gözlüğünü TCDD treni camında parçalaması dışında bir vukuat olmadan sabah 7-8 gibi ıstanbul’a vardık.
Ekibin geri kalanı ile buluşma….Haydarpaşa garı az ilerisinde dec1pher ve Erik ile buluştuk. Erik sanırım demirbaş gibi hiç değişmeyen bir insan. Saç, sakal, endam hatta t-shirt e kadar zerre değişiklik yok
. Ordaki bir vapur iskelesinde Peandoas ve kuzeni ile buluştuk. Ve tamam olduk.
Mekana geliş…Herkes uyku sersemi gibi, Vapur’ daki simit ve çaylarla biraz kendimize geldik. Ankara simitini aramadım değil( ıstanbul simiti sux). Vapurdan iner inmez az ilerdeki taksilerle mekana geldik.
Nightshift'e vardık…Mekan kapısında bir kedi ile karşılaştık. Biz kapıyı açınca kedi içeri girdi ve aşağı merdivenlerde kayboldu. Bazılarımız o kedinin Mrr’ın ajanı veya bizzat kendisi olduğunu düşündü. Esas mekana gelince baya erken geldiğimizi anladım.
Bitmeyen işler….“Aceleye gerek yok, işler yetişir” , mantığı ile j2me demosuna giriştik. Anesthetic’te text mode demo için eksik kalan yerleri yapıcak ama PC’nin CD-rom engeline takıldı, neyse ki bu sorunu usb-disk ile aştı.
Derken bir ara “horaaa, hoooo” … gürültü koptu. Natilius / Bronx çarşı izninden kaçıp partiye gelmiş. O sıra aşağıda ZB TV izledim. Daha önce izlememiştim, çok beğendim. Ama tam ortasında yukardan “tesla kim ulaaa, gelsin bi yukarı” diye bi sesler geldi. Üst kata çıktığımda Natilius ‘un WASTED’in kodlarını incelerken buldum. Orda kısa da olsa hoş bir sohbetimiz oldu Natilius ile. Tabi Credits ekranını görecek diye de baya bi tırstım
Spritus ‘un da teşrif etmesiyle beraber voltron’u oluşturduk.
Yemek faslı ve partiye devam…Karşıdaki pideciye gideriz-gidemeyiz derken kendimizi bahçede pide yerken bulduk. Sonra tek stresli Resident üyeleri olarak dec1pher ve ben tekrar işe koyulduk. Arada bir dünya güzel seminer, demo gösterimi geçti ama adam gibi izleyemedim. Parti mekanına iş yetiştirmek heyecanlı olsa da inşallah bir daha o durumlarda olmayız diyorum. Deadline in sürekli olarak ertelenmesi çok çok iyi oldu
, . Video çekme aşamasına geldiğimizde dec1pher ile baya bir heyecan yaptık. Ama Mrr ve arkadaşı sağolsunlar baya yardımcı oldular.
Compolara doğru…ışte partinin keyfi çıkmaya başladı. Dec1pher ve benim üzerimden bir yük kalkmıştı resmen. O sıralar bizimkiler; Flexi yeni gözlükleri ile mekanda Morpheus gibi geziyordu. Anesthetic hipnoz resmine dayanmış compoları bekliyordu. Erik PSP oyununda baya bir ilerlemişti. Peandoas fotoğraf çekmekle meşguldu… hooop compolar başladı.
Perde 7d5 e göre ufak olmasına rağmen ürünleri izlemek çok daha keyifliydi. Compodaki en sevdiğim anlar olarak; Madbomber’in son anda çakılması ve herkesin alkışlaması, Longest Of Bronx’daki tetrisciklerin uzun olanı bekleme anı, Nothing’de ekranda bir anda vokal ile beliren Poison robot resmi, Caret’deki sesin azalıp birden tünel efektine gazla giriş ekranı…. sayılabilir. Evet bir Resident üyesi olarak Caret i bende ilk defa seyrettim :blink:
Oylamalar ve uykuya doğru….Oylama sırasında Resident olarak yukarda bir küme oluşturduk. ılk başta acaba kendimize ne oy versek diye bir tereddüt ettik ama kafadan tam puan basmadık, adaletli olduk
Oylama ekranında Peandoas’ın formula 1 araba resmini görünce baya bir güldük, (smiley jantlar :lol: ) . O sıralarda rastgele foto çekerken süper komik bir kare yakaladım…(aşağıda)
Birinciler açıklanırken, uçan dairelerle yükselen isimler pek çok kişiyi kalpten götürcekti. Sonrasında birinci olan kişilere Nightlord ‘un yukardan lamba ile flash yapması da hoştu.
Oylamalar da bitti artık uyku bastırdı. ılk Flexi’yi boylu boyunca yere yatmış olarak gördüm sonra Anesthetic’i de benzer bir şekilde görünce bende oraya bir yere kıvrıldım. Dec1pher üst katta uyudu galiba, Erik ise masanın üstünde PSP oynamış. Diğer üyeler o ara bi kayboldular.
Günaydın herkese… Vigo’nun fazlamesa.net ‘e olan şikayet ve serzenişleri ile uyandım. Vigo merkezde, etrafında diğer scenerlar olmak üzere güzel bir scene muhabbeti vardı. Parti mekanı ödül töreni için tekrar kalabalıklaştı. Ödülleri aldık..vs. Sıra geldi toplu halde fotoğraf çektirmeye, Nightlord foto anında yaptığı esprilerle herkesin gülen bir suratla poz vermesini sağladı. Erik in toplantısı olduğu için kaçar gibi ayrıldık mekandan. Son anda Mind Candy DVD’si ve 3 yeşil asker kaptım. Gider ayak kapıda duran resimleri de talan ettik
Bitti…Bir partide daha bir araya gelen Resident. Yavaş yavaş ayrıldı yeniden. Önce Spritus sonra da Peandoas gitti. Yine kaldık Ankara tayfası ile baş başa. Erik’in okulda rock kulubu toplantisini beklerken ikindi vakti. kampusteki cana yakın kedi köpekler, güneş kızıllaşmış hafiften, yorgunuz, aklımızda kalan demo görüntüleri….
Bu katıldığım 2. partiydi ve her ikisi de süperdi. Öncesini bilmiyorum ama bu iki parti tr-scene e çok iyi geldi. Tüm organizatörlere çok çok teşekkürler.
AskerlerYıldız ünv. kampüsüKampusteki dostumuz a.k.a Heybet Bir parti repoarttan çok “hafta sonu ne yaptın” yazısı gibi oldu
not: Sondaki resimleri forum "çok resim koydun" diye kabul etmedi.