Aklımda kalan bir iki hikayeden özet suniim o zaman da bir fikir oluşsun Groo efsanesi hakkında.
Bir bölümde Groo bir köye geliyordu, köydekilerin yarısı "M" simgeli bir madalyon takıyor, yarısı takmıyor. Kısaca köy madalyonlular ve madalyonsuzlar diye ikiye ayrılmış durumda. Buna köye gelirken yolda biri bu "M" madalyonlarından veriyordu. Köye gelir gelmez madalyonsuzlar tarafından kötü karşılanıyordu. Daha sonra madalyonu çıkarıp atıyordu. Bu sefer de madalyonlular bununla dalga geçiyordu. Bu da savunma olarak "Madalyon takmamam benim madalyonsuz olduğumu göstermez, ben onlardan değilim, ben Groo'yum" diyordu. Madalyonlular da kahkaha atarak "Ohahahhaha... Ancak bir madayonsuz Groo kadar salak olabilir" diye dalga geçip daha sonra bir güzel Groo'nun kılıcının tadına bakıyorlardı
Anlayacağınız üzere Groo'nun ünü yaygın, özellikle gerizekalığıyla. Bir ozan sürekli O'nun salaklıklarını anlatan besteler yapar, Groo'nun bindiği tüm gemiler batardı v.s.
Bu madalyon bölümünde Groo salağı sonunda Madalyonsuz olarak bir bara girip içki istiyordu. Meğerse 50 senedir madalyonlular ve madalyonsuzlar arasında bir anlaşma varmış. Birlikte yaşadıkları halde bar ve benzeri mekanları ayrıymış. Anlaşma gereği bir madalyonsuz asla madalyonluların barına giremezmiş. Groo yüzünden 50 yıllık anlaşma bozulup büyük bir savaş çıkıyordu. Bu salak da "kim bilir hangi gerizekalı yüzünde çıkmıştır bu savaş" diye köyü terk ediyordu. Tam köy sınırlarını terk ederken fakir bir dilenci görüp kendine hiç şans getirmeyen madalyonu dilenciye veriyordu. Tam o sırada madalyonluların kralı dilenciyi görüp "madalyonlu fakir kardeşimizi altına boğun" diyordu ve herif zengin oluyordu. Groo'da kafayı sıyırıyordu tabii ki
Aynen hatırlıyorum hikayeleri çok komikti yaw. Daha kısa bir şekilde anlatıcam, bir hikaye daha var.
Bir büyük bir küçük ülke var hedef konumunda. Kral Groo salağını büyük ülkeye saldırtacak, küçük ve büyük ülke arasındaki anlaşma gereği küçük ülke büyük ülkeye asker yardımı yapacak, kral da fırsat bilip küçük ülkeyi ele geçirecek. En azından plan böyle
Groo tek başına büyük ülkeyi ele geçirmeyi başarıyordu bu bölümde. Bunu gören bir bilgin "Groo, nasıl başardın bunu. Plana göre sen burayı ele geçirmeyecektin, kral diğer ülkeyi ele geçirecekti" diyor ve krala müjdeyi vermek için yola çıkıyordu. Kral haberi alınca ele geçirmiş olduğu küçük ülkeden vaz geçip, büyük ülkeye doğru yola koyuluyordu. Kral ordusuyla birlikte büyük ülkenin kalesinden içeri girmek üzereyken Groo'yu ülkeden uzaklaşırken görüyoruz ve "kral niye ülkeyi geri vermemi istedi acaba" diyor ve o sırada kaledeki askerler aralarında "Bir daha gafil avlanmak yok, şimdi her zamankinden tedbirliyiz bir saldırıya karşı" diye sohbet ediyorlardı
Anlayacağınız hastasıydım Groo'nun.