Originally posted by vigo@Apr 13 2006, 09:31 PM
kanka eline saalıkta, firefox da çalışmıyor?
lütfen xplatform olayına dikkat edelim... aha hahhahaa
tip: use getElementById ....
[post=6925]Quoted post[/post]
[/b]
Hayatta uğraşmam, sen IE'yi açmakla uğraş ahahaha
Yalnızca commercial işlerimi Firefox uyumlu yaparım (hatta Netscape), zevkine yazdığım codelarımın hepsi IE 5.5+ onlydir. Ben bu işlere başladığımda Netscape 4.x versiyonları için de aynı geyikler yapılıyordu "geleceğin browserı" deniyordu. Ne oldu? Ben yıllarca uğraştım.
if(document.all) // IE
if(document.layers) // NS 4.x
if(document.getElementById) // NS 6+
geyikleriyle, sonunda NS battı, el değiştirdi, öncekiyle uyumsuz alakasız bir hal aldı ve kimse sallamıyor eskisi gibi. Siz kabul etmiyorsunuz ama Firefox trendi de geçer 4-5 sene içinde
Ben Firefox kullanıyorum, yeni çıkan plugin versiyonlarını update ediyorum. Ama kim ne derse desin, kesinlikle de trend haline gelen ve insanların nüfus cüzdanlarında din kısmına "Firefox" yazdığı bu browser beni hiç de çekmiyor. HTML standartları köklü bir şekilde değişmedikçe (bahsettiğim XHTML 1.1 v.s. değil, köklü bir değişim), hiçbir browser birbirine büyük bir üstünlük sağlayamaz. Bu arada IE 7 versiyonunda Firefox'a göre geri kalmış birçok özelliği cover etmiş Microsoft. Taklit etmişler kısaca... Bu da rakip çıkmasının iyi birşey olduğunu kanıtlıyor ama rakiplerin tutunabileceğini kanıtlamıyor.
P.S: Sakın bana Firefox'un download counterını göstermeye kalkmayın, 4-5 sene sonra görüşelim